SUNNUNTAI 22.9.

13:00–15:00  Avajaiset Liisanpuistikossa Esiintymässä Katumankeli, Kenkävaahto sekä MeHMon oppilaita. Tarjolla ruokaa ja juomaa paikallisten yrittäjien toimesta, pelastuskoiria, ilmapalloja, arpajaiset ja paljon muuta!

17:00 Cafe LOV, Mariankatu 13 B Katumankeli-yhtye viihdyttää.

18:30 Kolme Kruunua, Liisankatu 5 Tangoa ja elokuvaa viululla ja pianolla, Laura Lintula viulu ja Jasse Merivirta, piano.

 

MAANANTAI 23.9.

17:00–18:30 Kruununhaan kummitustarinat -kierros  lähtee Kaupunginmuseolta (Aleksanterinkatu 16) ja päättyy Ruiskumestarin talolle (Kristianinkatu 12). Kävelyllä pääsemme ihailemaan kaupunginosan upeaa jugend-arkkitehtuuria ja linnamaisia kivitaloja. Reitti luo tunnelmalliset puitteet karmaiseville tarinoille. Tutuksi tulevat niin Svenska Klubbenin Harmaa rouva kuin Vironkadun Päätön eversti. Kävely kestää noin 1,5 tuntia, toivomme yleisön saapuvan 15 minuuttia ennen kierroksen alkua. Rajuilman yllättäessä siirrytään sisätiloihin.  Kävelykierroksen hinta on 10 €, ja se maksetaan kortilla tai käteisellä paikan päällä. Kävelyillä ei ole varsinaista ikärajaa, mutta toivomme pienimpienkin osallistujien olevan yli kymmenvuotiaita. Ilmoittautumiset tästä linkistä.

18:30 NMKY:n sali, Vuorikatu 17 Meri-Helsingin musiikkiopiston ja NMKY:n musiikkikoulun yhteinen konsertti.

19:00 Zinnkeller, Meritullinkatu 25, Puhujana on kaupunkiopas Markku Jalonen ja aiheena Kruununhaka elokuvien näyttämönä. Mukana on muun muassa Pekka Puupää ja komisario Palmun tarinoita.

 

TIISTAI 24.9

13.00 Kansallisarkiston tutkijasali, Rauhankatu 17 Sibelius-lukion oppilaiden kamarimusiikkikonsertti

17.00–19.00  Helsingin yliopisto, Kasvatustieteiden tiedekunta, Siltavuorenpenger 5, Minerva-tori   

”Populaaripuhetta proffilta”.Tervetuloa kuuntelemaan kasvatustieteen professorien yleisöluentoja ja osallistumaan kiertokävelylle historiallisissa Kasvatustieteen tiedekunnan rakennuksissa!

Prof. Minna Huotilainen luennoi siitä, mitä meidän tulisi tietää aivoistamme suhteessa oppimiseen otsikolla ”Isot ja pienet aivot oppimassa”. Prof. Minna Autio luennoi kuluttaja-säästäväisyyskasvatuksesta otsikolla "Lipastaloudesta bitteihin – rahantaju muutoksessa"

Prof. Arto Kallioniemi ohjaa opastetun kiertokävelyn tiedekunnan tiloissa.

17.30–18.30  Tieteiden talo, Kirkkokatu 6 Kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelainen: Sara Hildén, sankaritar vai antisankari? Valmisvaatealan yrittäjänä ja taidemesenaattina tunnetusta Sara Hildénistä (1905–1993) on monella voimakas mielikuva – eikä se suinkaan aina ole kovin mairitteleva. Anna Kortelainen tarkastelee kirjoittamansa elämäkerran Hyvä Sara! Sara Hildénin kolme elämää (2018) valossa päähenkilöään naisena, joka provosoi persoonallaan. Työssään ja yksityiselämässään hän uhmasi sukupuolten roolimalleja, käänsipä ne suorastaan päälaelleen.

19:00–21:00 Krunan Mestan lukupiiri Meritullinkatu 6 Nina Kokkinen: Totuuden etsijät – Esoteerinen henkisyys Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen ja Hugo Simbergin taiteessa, Vastapaino 2019.

18:00 Herkkutalo & Nicole’s kitchen, Mariankatu 15 Chanson-ilta.

 

KESKIVIIKKO 25.9

12:00–13:00 SKS:n sali, Hallituskatu 1 Lounaskonsertti. Kamarimusiikkia suurten mestareiden kynästä.

17:00–18:00 Tiedekirja, Snellmaninkatu 13 Filosofiaa suurille ja pienille mestareille -keskustelutilaisuus. Mitä on filosofinen kirjallisuus? Sokrates ei kirjoittanut mitään, mutta luki. Mikä on filosofisen kirjallisuuden merkitys ajattelulle? Mitä filosofinen kirjallisuus on? Miksi jotkut filosofiset teokset ovat nousseet kaapin päälle? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustelevat filosofit Ilkka Niiniluoto, Kaisa Kortekallio ja Eetu Viren. Keskustelijat kertovat myös omista filosofisesta kirjallisuuslöydöistään ja antavat filosofisia kirjatärppejä

19:00 Svenska Klubben, Maurinkatu 6 Iskelmätaivaan legendaarisen tähden Olavi Virran tuotantoa tulkitsee Jani Koskinen Timo Peltosen juhlaorkesterin säestämänä. Viihteen monitoimimies, laulaja-näyttelijä Jani Koskinen, on ollut jo vuosikausia kysytty esiintyjä. Hän on myös tuttu teatterin lavoilta monista menestysrooleista ja televisiosarjoista.

 

TORSTAI 26.9

17:00–18:00 Herkkutalo& Nicole’s kitchen, Mariankatu 15 Stayin' alive. Verenpaineen ja happisaturaation mittausta musiikin kera.

19:00–22:00 Kirjan talo, Kirjatyöntekijänkatu 10 Torstai-iltana pistetään jalalla koreasti Rita Linnan ja Timo Peltosen juhlaorkesterin tanssittamana. Tanssi-iltamien ohjelmistossa on klassikoita menneiltä vuosilta. Iltamien ikäraja on 18 vuotta, koska tiloissa on anniskelualue.

 

PERJANTAI 27.9

17:00 Kiinteistömaailma, Liisankatu 12 After work, yleisöä viihdyttävät brasilialaisilla rytmeillä Fabio DeOliveira ja Henrik Roos.

17:30 Helsingin kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16 Lari Ylönen, Iiro Kajas ja Eilakaija Sippo lausuvat Eino Leinon iki-ihania runoja.

19:00 Helsingin tuomiokirkko, Unioninkatu 29 Helsinginkadun filharmonikot, Kallion Kantaattikuoro sekä kamarikuoro Viva vox solisteinaan Inka Kinnunen (sopraano), Katariina Heikkilä (mezzosopraano), Tommi Niskala (tenori), ja Elja Puukko (basso) esittävät Mozartin Requiemin. Alkusoittona Beethovenin Sinfonia nro 5, I osa. Kapellimestarina toimii Veli-Antti Koivuranta. Konsertti on tuotettu yhdessä Helsingin työväenopiston ja Helsingin seurakuntien kanssa.

20:00 Marian Helmi, Snellmaninkatu 17 Karismaattinen Kimmo Härmä yhtyeineen tulkitsee Topi Sorsakosken ja Elviksen kappaleita.

 

LAUANTAI 28.9

13:00  Laterna Magika, Rauhankatu 7 Suomen supernaisia -lastenkirjasarjan tekijät Leena Virtanen ja Sanna Pelliccioni. Toimittaja Leena Virtasen eläväisen innostava teksti ja kuvittaja Sanna Pelliccionin hurmaavat kuvat johdattavat niin pienet kuin suuremmatkin lukijat pohtimaan ja edistämään tasa-arvoa ja ihmisarvoa. Laterna Magican tapahtumassa kirjan tekijät kertovat kirjojen synnystä ja lukevat otteita Minna Canthin (lasten tietokirja MINNA! Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot) ja Ellen Thesleffin elämästä (ELLEN! Taiteilija Ellen Thesleffin elämä ja villit värit).

18:00 Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2 Helsinginkadun filharmonikot, Kallion Kantaattikuoro sekä kamarikuoro Viva vox solisteinaan Inka Kinnunen (sopraano), Katariina Heikkilä (mezzosopraano), Tommi Niskala (tenori), ja Elja Puukko (basso) esittävät Mozartin Requiemin. Alkusoittona Beethovenin Sinfonia nro 5, I osa. Kapellimestarina toimii Veli-Antti Koivuranta. Konsertti on tuotettu yhdessä Helsingin työväenopiston ja Helsingin seurakuntien kanssa.

20:00 Festarin päätösjuhla, Graniittilinnassa,  Säästöpankinranta 6 Karonkassa laitetaan festarit pakettiin ja nostetaan malja tekijöille. Paikka ruokailemaan varataan sähköpostitse.

Koko viikon voi tutustua Kansallisarkiston (Rauhankatu 17) Hallitusmuoto 100-näyttelyyn arkiston aukioloaikoina. Näyttely on kevyt katsaus Suomen hallitusmuodon kehityskaareen Kustaa III ajasta presidentti-instituutioomme, ja se on osa Hallitusmuoto100-merkkivuoden ohjelmaa.

Paljon on jo ohjelmaa. Pidätämme kuitenkin oikeudet ohjelman tarkennuksiin ja muutoksiin emmekä vastaa ohjelmanmuutosten mahdollisesti aiheuttamista henkisistä tai taloudellisista takapakeista. Taide, kuten elämä, on inhimillistä ja muutos on voimavara.

Pidetään hauskaa ja tavataan näissä merkeissä jälleen 2020!

Krunikan festarit ry

© 2020 by Krunikan festarit.

hgnqVr.tif.png